четвртак, 22. мај 2014.

Свештеници и вероучитељи из Шапца са верним народом у радној акцији у Крупњу



„Љуби ближњег свога као самога себе“
            На иницијативу штаба за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи при Епархији шабачкој пут Крупња, најугроженијег дела наше Епархије, упутила се група од четердесетак свештеника, вероучитеља и њихових пријатеља како би мештанима пружили тренутно најпотребнију помоћ, радну снагу... У последњих неколико дана у Крупњ се упутило неколико конвоја са хуманитарном помоћу, али је тренутно овом од поплава уништеном месту потребна радна снага и механизација за уклањање наноса муља из дворишта и кућа, ерозивног земљишта и других наноса.
            Групу је предводио шабачки свештеник Слободан Живановић, а већ за петак заказан је нови одлазак групе од 40 људи како би се браћи из Крупња нашли при руци и у помоћи. Несебично дајући себе ови млади људи показали су истинску еванђеоску љубав, љубав према ближњем своме.
            Још једном АПЕЛУЈЕМО на неопходност за што хитнијом дезинфекције Крупња и села Доња Трешница и Подгај у општини Мали Зворник како не би дошло до епидмиолошке заразе великих размера, са обзиром на изливени муљ, смеће и фекалије, али и због угинулих животиња.



ђакон Саво Лазић













недеља, 18. мај 2014.

Епархија шабачка основала Центар за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи



Најдубље саосећајући са унесрећеним народом пострадалим у великим поплавама, а у циљу да последице ове несреће што пре ублажи, Епархија шабачка оснива Центар за прикупљање и координацију хуманитарне помоћи за територију Епархије Шабачке.

Спремност коју наш народ, а посебно млади, показују у одбрани од стихија времена показује снагу љубави која своју величину треба да покаже и у помоћи унесрећенима.

Апелујемо на све да помогну у границама својих могућностима, али и више од тога, максимално дајући све од себе јер ако верујемо ништа нам није немогуће. Налазимо се у времену када јеванђеоском љубављу треба да жртвујемо део сопственога да би другима помогли.

Унесрећенима је тренутно најпотребнија помоћ у одећи, ћебади, храни у конзервама, срествима хигијену, води за пиће, храни и пеленама за бебе.

Лице за координацију и управљање центром: свештеник Илија Митрић 064/800-8206
Центар за сакупљање помоћи јер при Епархији шабачкој, Карађорђева 3,

За новчану помоћ отворен је наменски текући рачун: 205-164780-60

Контакт: 015/354-440; факс: 015/344-038            e-mail: eparhijasabacka@gmail.com