уторак, 21. јун 2016.

ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК СЛАВА ГРАДА И ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ШАПЦА



На празник Духовски понедељак своју славу су прославили Град Шабац и Хришћанска заједница Шапца. Свету литургију служили су архимандрит Филимон Зековић, протојереј-ставрофор Владимир Станимировић, протојереј-ставрофор Срећко Радосављевић, протојереј-ставрофор Мирко Вилотић , протојереј Аца Арсеновић и ђакони Никола Јанчић и Никола Ковачевић. 

Литију улицама Шапца предводио је Његово Преосвештенство Епископ шабачки господин Лаврентије са свештенством, замеником градоначелника Душаном Костадиновићем, председником скупштине града Немањом Пајићем и другим представницима Града, Војске Србије, јавних установа и предузећа града и верним народом. 


Посебан украс литије била су деца из шабачког вртића Чигра и деца ученици веронауке из ош Николај Велимировић са својим вероучитељем Јанком Бабићем. Обред резања славског колача за славу града обаљен је испред градске управе, а затим је литија наставила пут градским улицама назад до саборног храма. По повратку у храм пререзан је колач за славу Хришћанске заједнице, присутни послужени славским житом, а славље се завршило заједничком трпезом у сали парохијског дома.